PLATFORM PERSPECTIVE 2030

De wereld heeft een plan. In 2015 engageerden meer dan 190 landen zich ertoe om 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te realiseren tegen 2030. Die doelstellingen verstrengelen voor het eerst de economische, ecologische en sociale touwtjes van duurzame ontwikkeling.

Wat kunnen G3W, Solidagro en KIYO samen bereiken in België?

G3W, Solidagro en KIYO gaan de komende 5 jaar samenwerken om het recht op gezondheid, kinderrechten en recht op voedsel hoger op de agenda te plaatsen. Een eerste ontmoeting tussen de 14 medewerkers die aan educatie, sensibilisering en bewegingsondersteuning doen, brak alvast het ijs. Samen kunnen we de impact van onze activiteiten in België nog groter maken.

Buitengewone wereldburgers: wereldburgerschapseducatie in BuSO scholen

27 juli 2017 - Tijdens het schooljaar 2016-2017 sloegen Kleur Bekennen, Vormen vzw, School zonder Racisme en KIYO de handen in elkaar. Samen met verschillende BUSO scholen uit Vlaanderen gingen we een participatief traject aan om wereldburgerschapseducatie (WBE) te versterken op schoolniveau. Via wereldburgerschapseducatie worden jongeren aangesproken om hun blik op de wereld te verruimen en solidair te zijn. Ze laat hen verantwoordelijkheid opnemen, op kleine en grotere schaal. Want via de leerkrachten en leerlingen komt de wereld de klas binnen.

Bombardeer geen scholen in de Filipijnen

De ‘Save Our Schools’ campagne van onze partner SALINLAHI in samenwerking met o.a. Solidagro’s partner ALCADEV richt zich tegen de militarisering van afgelegen scholen door het Filipijnse leger en de intimidaties en zelfs moorden op hun onderwijzers. Een internationaal relatief weinig gekende problematiek totdat de controversiële president Duterte tijdens zijn recente ‘State of the Nation Address’ er mee dreigde deze scholen te bombarderen omwille van hun vermeende aanzet tot ondermijnende activiteiten.

We have a new website!

Finally it's here. KIYO's got a brand new website. Here you'll find more about our vision, mission, projects and educational tools. Make yourself comfortable and have a look around!

Farewell Annelies

GOODBYE ANNELIES!

With a heavy heart we had to say our farewells to our wonderfull colleague Annelies. She was a tower of strength through 8 lovely years.

We'll miss you!