Het Miat Minnemeers 10, 9000 Gent
Het Miat Minnemeers 10, 9000 Gent

KIYO neemt deel aan de SPEEDDATE, georganiseerd door het MIAT. Wil je ook te weten komen hoe wij kinderarbeid in het Zuiden bestrijden? Kom dan zeker af!!

Het MIAT staat in 2017 helemaal in het teken van de expo ‘Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu’. Iedere maand krijg je een genuanceerde blik op het thema kinderarbeid, vanuit verschillende ooghoeken en disciplines. Het is een boeiend programma met film, muziek, sociaal-artistiek theater en debat. 
------------------------------------------------------------------------------------------

Een wereld zonder kinderarbeid zou mooi zijn. Maar kan dat? Altijd al willen weten hoe vakorganisaties en ngo's in het Zuiden werken? Of wat bedrijven doen om de productieketen op kinderarbeid te controleren? Wij brengen organisaties en bedrijven samen die kinderarbeid bestrijden in het Zuiden of juist werken aan sensibilisering bij ons. 

Ga in een gezellige speeddate van de ene naar de andere organisatie en maak kennis met hun werking. Hoe verschillen deze organisaties van elkaar? Waarop leggen zij accenten? Hoe trachten grote bedrijven niet in de val van kinderarbeid te trappen? Stel hen al jouw vragen! 

Volgende organisaties hebben reeds toegezegd: Unicef GENTOxfam-WereldwinkelsKIYOFOS - Socialistische SolidariteitKinderrechtencoalitie Vlaanderen en Internationale Solidariteit Stad Gent

In samenwerking met MO*

Gratis
Reserveren vanaf 29/11/2016: Gentinfo, online of 09 210 10 10

Website: http://www.miat.gent.be/nl/activiteiten/evenementen/speeddate-kinderarbeid-vandaag