La Foresta
Prosperdreef 9, Vaalbeek

 

Ben je geïnteresseerd in duurzame verandering op vlak van gezondheid, voeding en kinderrechten? Geloof je in verandering van onderuit? Ben je benieuwd hoe sociale bewegingen in de Filipijnen, België, Brazilië … te werk gaan? Wil je weten hoe KIYO, Solidagro en Viva Salud dit aanpakken? En zou je graag ontdekken wat en hoe jij zelf een rol kan spelen? Schrijf je dan als de bliksem in voor het Vormingsweekend Empowerment!

Het vormingsweekend “Empowerment: samen sterk voor ieders recht” gaat door van vrijdag 30 november (18u) tot zondag 2 december 2018 (17u) in Vaalbeek, nabij Leuven. Deze vorming wordt georganiseerd door KIYO, Solidagro en Viva Salud.

Schrijf je in want de plaatsen zijn beperkt!

 

Empowerment?

Ondanks het feit dat mensenrechten wereldwijd erkend wordt door 2 op 3 instellingen, kunnen veel mensen niet van dit recht genieten. Hoe is dat mogelijk? Kinderrechten, het recht op voedsel en het recht op gezondheid worden bepaald door de omstandigheden waarin iemand geboren wordt, opgroeit, leeft, werkt en ouder wordt. Willen we deze rechten bevorderen, dan moeten we eerst de sociale determinanten aanpakken die er een invloed op uitoefenen zoals onder andere huisvesting, arbeidsomstandigheden, sociale netwerken, landbouwbeleid, sociaaleconomisch beleid, een meer rechtvaardige en duurzame voedselketen en degelijk onderwijs.

In onze jarenlange ervaring met partners in het Zuiden ontwikkelden we onze visie op de rol van empowerment in de strijd voor mensenrechten. Deze vorming zal je een stevige basiskennis geven over het opeisen van rechten in de huidige wereldcontext. Je leert er ook de strategieën en successen kennen van individuele en sociale bewegingen om dat recht te verwezenlijken. En dat hoor je rechtstreeks van een van onze Filipijnse partners!

Ook in België werken we samen met burgers en sociale bewegingen om te wegen op het maatschappelijk debat en zowel lokaal, nationaal en zelfs internationaal invloed te kunnen uitoefenen op het beleid. Verschillende geëngageerde en inspirerende vertegenwoordigers zullen het woord krijgen tijdens het weekend.

 

Programma

VRIJDAG

- Fotospel visie op ontwikkelingssamenwerking

ZATERDAG

- Kinderrechten, Recht op Voedsel en Recht op Gezondheid 
- Een rechtenbenadering voor duurzame ontwikkeling 
- Hoe empowerment vorm krijgt in de Filipijnse volksorganisaties.
Getuigenis Blessy Eslao (CDPC) en Carmen Bolinto (Chestcore) - 
Filipijnse partners 

ZONDAG

- Empowerment bij onze partners in het Zuiden
- Deelname aan klimaatmobilisatie “Claim the Climate”

 

Praktische info

Wanneer? van vrijdag 30/11/2018 (18u) tot zondag 02/12/2018 (17u)

Waar?  La Foresta  - Kloosterweg in 3052 Blanden.

Wegbeschrijving Openbaar Vervoer + Auto

Kom je met het Openbaar Vervoer naar het Station van Leuven dan kunnen we je met de auto komen oppikken. Om het gemeenschappelijk transport met de auto te vergemakkelijken, hebben we een carpooling platform opgezet.

Prijs? €35 (€30 voor studenten en werkzoekenden) - Inbegrepen: overnachting, maaltijden, didactisch materiaal (achtergrondinfo, slides, presentaties) Niet inbegrepen: bedlinnen en handdoeken

Taal? De vorming gaat door in het Frans en Nederlands. Tijdens tweetalige sessies voorzien we simultane vertaling. De meeste sessies worden in kleinere groepen georganiseerd, in de taal van de deelnemers."

Attest? Je krijgt een deelnemersattest wanneer je aan alle onderdelen van de vorming hebt deelgenomen. 

Inschrijven

Heb je opmerkingen of vragen? Contacteer Alexia van Viva Salud via mail (alexia@vivasalud.be) of telefoon (02/209.23.66)

Inschrijving is verplicht, vóór 23 november 2018. Schrijf je in via dit formulier.

Heb je kennissen, vrienden of collega's die deze vorming ook interessant zouden vinden? Nodig hen dan zeker uit via dit Facebook evenement.