KIYO-team / our staff members

Mélodie Arts

Directrice

In 2017 startte Mélodie bij KIYO, na ervaring te hebben opgedaan bij de Verenigde Naties in het bevorderen van sport als hulpmiddel voor ontwikkeling en vrede, en internationale ontwikkelingsprogramma's te hebben geleid in Azië en het Midden-Oosten bij de ngo Right to Play. Nadat ze verantwoordelijk werd voor het beheren van de KIYO-programma's in België, de Filipijnen, Brazilië, DR Congo en Burundi, nam ze de taak op zich om de organisatie te leiden. Door het bieden van strategy & change management zet ze zich in om een impactvolle en duurzame bijdrage te leveren voor kinderen over de hele wereld.

Michiel De Baere

Onderwijsspecialist en Change Facilitator

Sinds oktober 2015 zet Michiel zich in voor de uitbouw van het scholenprogramma van KIYO, eerst als educatief medewerker en momenteel als coördinator van de scholenwerking binnen België. Michiel voert verschillende projecten uit waarbij hij - geïnspireerd door de ervaring in KIYO's partnerlanden - veranderingsprocessen in gang zet met jongeren, leerkrachten, en het schoolmanagement. Hij focust hierbij op het sensibiliseren rond kinderrechten in de wereld en op het empoweren van jongeren om zelf op te komen voor hun rechten en zo een positieve verandering in de samenleving te realiseren.

Sandra Bootsma

MEL Advisor, Change Facilitator en Programmabeheerder Marokko

Sandra heeft meer dan twintig jaar ervaring in de internationale solidariteit. Ze heeft gewerkt in landen als Burkina Faso, Benin, DR Congo en Rwanda aan projecten binnen de landbouw-, onderwijs- en jeugdsector. Zij is sinds mei 2018 werkzaam bij KIYO. Als MEL Advisor & Change Facilitator is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van evaluatie- en kennismanagementprocessen bij KIYO, alsook voor de trajectbegeleiding van actoren in ontwikkelingssamenwerking. Verder is zij de beheerder van het programma in Marokko.

Alessandra Tranquilli

Programmabeheerder Brazilië en Grote Merengebied

Alessandra is bij KIYO aan de slag sinds januari 2020. Ze heeft een Master Ontwikkelingsstudies op zak en 10 jaar ervaring binnen de domeinen kinderbescherming en gender. Ze werkte onder meer bij Africa Educational Trust in Oost-Afrika (Somalië), Plan International in West-Afrika (Sierra Leone en Benin) en in Plan’s regionaal kantoor in Thailand. Ze spreekt Frans, Engels en Italiaans. Als Programma Beheerder neemt ze de regio van de Grote Meren voor haar rekening alsook Brazilië. Ze is ervan overtuigd dat jongeren participatie en leiderschap cruciaal zijn om oplossingen te formuleren voor huidige problemen.

Charlotte Vroemans

Financieel Manager

Charlotte werkt sinds 2019 bij KIYO als financieel manager, na te hebben gewerkt voor het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift rond thema’s als ontwikkeling, employability en klimaaturgentie. Charlotte behaalde een masterdiploma in Toegepaste Economie en Wetenschappen (Handelsingenieur) aan de Universiteit van Antwerpen met een specialisatie in Finance en Management & International Business. Ze is ervan overtuigd dat een duidelijk, transparant en ongecompliceerd financieel beheer van KIYO de organisatie en haar partners zal versterken en kan bijdragen aan de empowerment van meer kinderen en jongeren om ons heen.

Nastasia Tysmans

Programma Assistent

Nash vervoegde het KIYO team in maart 2020. Ze behaalde een Master in Governance & Development aan het Instituut voor ontwikkelingsbeleid van de Universiteit Antwerpen. Voordat ze naar België kwam, verbleef ze in haar thuisland de Filipijnen waar ze werkte rond thema’s zoals mensenrechten, geweld en democratie. Ze gelooft in de kracht van verhalen om actie te inspireren en verrijkt het KIYO team met haar ervaring binnen onderzoek en communicatie voor sociale verandering.

Sharon Huysmans

Sharon werkt momenteel aan haar master Criminologie en aan een banaba in internationale samenwerking Noord-Zuid. Ze ging op Erasmus in Valencia, Spanje, en op een interculturele uitwisseling in Salvador, Brazilië. In Salvador da Bahia werd ze geraakt door de cultuur, maar ook door de persoonlijke verhalen van mensen. Daar leerde ze dat rechtvaardigheid en gelijkheid voor haar belangrijke waarden zijn en dat ze voor iedereen gerealiseerd dienen te worden. Bij KIYO werkt Sharon mee aan het YOUCA-project.

Raymond-Blaise Habonima

Raymond-Blaise Habonimana is een Burundese onderzoeker die een onderzoeksstage loopt bij KIYO. Hij heeft reeds een diploma Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen op zak en gaat binnenkort zijn Advanced Master Governance & Development afronden aan de Universiteit van Antwerpen. Hij heeft gewerkt voor internationale organisaties in Burundi waaronder Fondation Carp Vitam Internationale en Impunity Watch. Hij is gepassioneerd door terreinonderzoek en de omkadering van jongeren.

Jan Daniëls

Programmafacilitator Brazilië

Nadat hij actief was bij Broederlijk Delen, is Jan sinds 2003 programmafacilitator in Brazilië. Bij de uitbouw van het Brazilië-programma van KIYO benut hij zijn lange termijn expertise om de verdediging en integratie van kinderrechten verder te verbeteren. Jan werkt intensief samen met Braziliaanse partnerorganisaties die met innovatieve projecten kinderen en jongeren versterken in het aanpakken van hun uitdagingen.

Freddy Batundi

Regionale vertegenwoordiger RGL

Freddy Batundi heeft meer dan 20 jaar ervaring in capaciteitsversterking van organisaties, humanitaire interventies, vredesopbouw en mensenrechten en dit onder meer in Burundi, DRC, Kameroen, Kenia, Mauritanië, Oeganda en Tanzania. Sinds April 2020 versterkt hij het KIYO team. Als Regionale vertegenwoordiger van de Regio Grote Meren coordineert hij de regionale strategie en werkt hij rond de uitbreiding van de programmas van KIYO in de regio. Hij gelooft dat empowerment van kinderen en jongeren binnen een stimulerende omgeving een cruciale voorwaarde is voor hen om actieve actoren van verandering te worden en om hun rechten te kunnen realiseren. He spreekt vloeiend Engels, Frans, Swahili en andere lokale talen die in de regio gesproken worden.

Roger Camps

Programmafacilitator Filipijnen

Na een carrière van zes jaar als industrieel ingenieur in België en na verschillende bezoeken aan de Filipijnen, ging Roger aan de slag in de ngo-sector in de Filipijnen. Jarenlang waren voedselzekerheid en aangepaste technologie zijn werkterrein en streefde hij mee naar een beter leven voor de Filipijnse bevolking. Sinds 2014 faciliteert hij het KIYO-programma in de Filipijnen, waarbij de focus ligt op het realiseren van de rechten van kinderen.

Fanny Polet

Coördinatrice van het gezamenlijke programma met Viva Salud en Solidagro

Nadat Fanny 10 jaar heeft gewerkt als partnermanager bij ngo Viva Salud, coördineert zij sinds mei 2017 het gezamenlijke programma dat ons verbindt met Viva Salud en Solidagro. Zij faciliteert de samenwerking tussen de drie organisaties en biedt verschillende synergiemogelijkheden voor een nog grotere harmonisatie tussen de drie organisaties.