KIYO-team / our staff members

Mélodie Arts

Directrice

In 2017 startte Mélodie bij KIYO, na ervaring te hebben opgedaan bij de Verenigde Naties in het bevorderen van sport als hulpmiddel voor ontwikkeling en vrede, en internationale ontwikkelingsprogramma's te hebben geleid in Azië en het Midden-Oosten bij de ngo Right to Play. Nadat ze verantwoordelijk werd voor het beheren van de KIYO-programma's in België, de Filipijnen, Brazilië, DR Congo en Burundi, nam ze de taak op zich om de organisatie te leiden. Door het bieden van strategy & change management zet ze zich in om een impactvolle en duurzame bijdrage te leveren voor kinderen over de hele wereld.

Michiel De Baere

Onderwijsspecialist en Change Facilitator

Sinds oktober 2015 zet Michiel zich in voor de uitbouw van het scholenprogramma van KIYO, eerst als educatief medewerker en momenteel als coördinator van de scholenwerking binnen België. Michiel voert verschillende projecten uit waarbij hij - geïnspireerd door de ervaring in KIYO's partnerlanden - veranderingsprocessen in gang zet met jongeren, leerkrachten, en het schoolmanagement. Hij focust hierbij op het sensibiliseren rond kinderrechten in de wereld en op het empoweren van jongeren om zelf op te komen voor hun rechten en zo een positieve verandering in de samenleving te realiseren.

Sandra Bootsma

MEL Advisor, Change Facilitator en Programmabeheerder Marokko

Sandra heeft meer dan twintig jaar ervaring in de internationale solidariteit. Ze heeft gewerkt in landen als Burkina Faso, Benin, DR Congo en Rwanda aan projecten binnen de landbouw-, onderwijs- en jeugdsector. Zij is sinds mei 2018 werkzaam bij KIYO. Als MEL Advisor & Change Facilitator is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van evaluatie- en kennismanagementprocessen bij KIYO, alsook voor de trajectbegeleiding van actoren in ontwikkelingssamenwerking. Verder is zij de beheerder van het programma in Marokko.

Alessandra Tranquilli

Programmabeheerder Brazilië en Grote Merengebied

Alessandra is bij KIYO aan de slag sinds januari 2020. Ze heeft een Master Ontwikkelingsstudies op zak en 10 jaar ervaring binnen de domeinen kinderbescherming en gender. Ze werkte onder meer bij Africa Educational Trust in Oost-Afrika (Somalië), Plan International in West-Afrika (Sierra Leone en Benin) en in Plan’s regionaal kantoor in Thailand. Ze spreekt Frans, Engels en Italiaans. Als Programma Beheerder neemt ze de regio van de Grote Meren voor haar rekening alsook Brazilië. Ze is ervan overtuigd dat jongeren participatie en leiderschap cruciaal zijn om oplossingen te formuleren voor huidige problemen.

Charlotte Vroemans

Financieel Manager

Charlotte werkt sinds 2019 bij KIYO als financieel manager, na te hebben gewerkt voor het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift rond thema’s als ontwikkeling, employability en klimaaturgentie. Charlotte behaalde een masterdiploma in Toegepaste Economie en Wetenschappen (Handelsingenieur) aan de Universiteit van Antwerpen met een specialisatie in Finance en Management & International Business. Ze is ervan overtuigd dat een duidelijk, transparant en ongecompliceerd financieel beheer van KIYO de organisatie en haar partners zal versterken en kan bijdragen aan de empowerment van meer kinderen en jongeren om ons heen.

Yousra Ben Alita

Accountant en HR medewerker

Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende sectoren en als laatste bij de dienst mobiliteit van Brussel, koos Yousra ervoor om zich in te zetten voor een organisatie als KIYO, die kinderen centraal stelt in al haar acties. Bovenop haar functie als boekhoudster, stellen haar verschillende vaardigheden en dynamisme haar ook in staat om het team te ondersteunen op vlak van human resource management en administratie

Amadeo Vandenheede

Programme Assistant

Amadeo holds a Master's degree in International Relations from the University of Brussels with a specialisation in Security, Peace and Conflict, and also a minor in Population and Development. He received the Prize for the best Master Thesis in Political Science (ULB 2017) after an exchange student programme in Rio de Janeiro and started a PhD project about policy transfers in Latin America. Amadeo is supporting KIYO with the implementation of the programme in Belgium around awareness raising and advocacy, communications and event management. 

Jan Daniëls

Programmafacilitator Brazilië

Nadat hij actief was bij Broederlijk Delen, is Jan sinds 2003 programmafacilitator in Brazilië. Bij de uitbouw van het Brazilië-programma van KIYO benut hij zijn lange termijn expertise om de verdediging en integratie van kinderrechten verder te verbeteren. Jan werkt intensief samen met Braziliaanse partnerorganisaties die met innovatieve projecten kinderen en jongeren versterken in het aanpakken van hun uitdagingen.

Roger Camps

Programmafacilitator Filipijnen

Na een carrière van zes jaar als industrieel ingenieur in België en na verschillende bezoeken aan de Filipijnen, ging Roger aan de slag in de ngo-sector in de Filipijnen. Jarenlang waren voedselzekerheid en aangepaste technologie zijn werkterrein en streefde hij mee naar een beter leven voor de Filipijnse bevolking. Sinds 2014 faciliteert hij het KIYO-programma in de Filipijnen, waarbij de focus ligt op het realiseren van de rechten van kinderen.

Sandrine Sangwe

Représentant régional par intérim RGL

Na haar studies in Communicatie & Ontwikkeling, startte Sandrine haar professionele carrière bij KIYO in 2015 als stagiaire Externe Communicatie. Gedurende drie jaar was ze verantwoordelijk voor communicatie, sensibilisering & beleid voor alle projecten van KIYO in Burundi en DR Congo. Sandrine is zeer sterk gegroeid in haar rol en is daarnaast ook een rolmodel voor vele jonge vrouwen in haar context. Vandaag is ze onze interim regionale vertegenwoordiger in de regio Grote Meren.

Fanny Polet

Coördinatrice van het gezamenlijke programma met Viva Salud en Solidagro

Nadat Fanny 10 jaar heeft gewerkt als partnermanager bij ngo Viva Salud, coördineert zij sinds mei 2017 het gezamenlijke programma dat ons verbindt met Viva Salud en Solidagro. Zij faciliteert de samenwerking tussen de drie organisaties en biedt verschillende synergiemogelijkheden voor een nog grotere harmonisatie tussen de drie organisaties.

VACATURES