KIYO-team / our staff members

Mélodie Arts

Directrice

In 2017 startte Mélodie bij KIYO, na ervaring te hebben opgedaan bij de Verenigde Naties in het bevorderen van sport als hulpmiddel voor ontwikkeling en vrede, en internationale ontwikkelingsprogramma's te hebben geleid in Azië en het Midden-Oosten bij de ngo Right to Play. Nadat ze verantwoordelijk werd voor het beheren van de KIYO-programma's in België, de Filipijnen, Brazilië, DR Congo en Burundi, nam ze de taak op zich om de organisatie te leiden. Door het bieden van strategy & change management zet ze zich in om een impactvolle en duurzame bijdrage te leveren voor kinderen over de hele wereld.

Michiel De Baere

Onderwijsspecialist en Change Facilitator

Sinds oktober 2015 zet Michiel zich in voor de uitbouw van het scholenprogramma van KIYO, eerst als educatief medewerker en momenteel als coördinator van de scholenwerking binnen België. Michiel voert verschillende projecten uit waarbij hij - geïnspireerd door de ervaring in KIYO's partnerlanden - veranderingsprocessen in gang zet met jongeren, leerkrachten, en het schoolmanagement. Hij focust hierbij op het sensibiliseren rond kinderrechten in de wereld en op het empoweren van jongeren om zelf op te komen voor hun rechten en zo een positieve verandering in de samenleving te realiseren.

Sandra Bootsma

MEL Advisor, Change Facilitator en Programmabeheerder Marokko

Sandra heeft meer dan twintig jaar ervaring in de internationale solidariteit. Ze heeft gewerkt in landen als Burkina Faso, Benin, DR Congo en Rwanda aan projecten binnen de landbouw-, onderwijs- en jeugdsector. Zij is sinds mei 2018 werkzaam bij KIYO. Als MEL Advisor & Change Facilitator is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van evaluatie- en kennismanagementprocessen bij KIYO, alsook voor de trajectbegeleiding van actoren in ontwikkelingssamenwerking. Verder is zij de beheerder van het programma in Marokko.

Michèle Plichta

Programma Assistente

Michèle deed eerst een vrijwillige stage bij KIYO waarbij ze de organisatie van het eerste globale KIYO-seminarie voor haar rekening nam. Ze maakt sinds mei 2019 officieel deel uit van het team. Haar interesse voor ontwikkelingssamenwerking werd gestimuleerd door het studeren van African Development aan de London School of Economics en komt tot uiting in haar huidige functie als programma assistente. Ze staat in voor het opvolgen van de programma's in Brazilië en de Filipijnen en werkt ook aan beleidsbeïnvloeding rond kinderrechten in België.

Katrien Roebben

Coördinator Fondsenwerving & Communicatie

Katrien behaalde een Master in mensenrechten aan de Kingston University in Londen. Vervolgens zette ze haar eerste stappen in de fondsenwerving bij 11.11.11 en deed ze enkele maanden ervaring op in donateurswerving bij ONG Conseil, een bedrijf voor straatfondsenwerving. Sinds juni 2019 is Katrien aan de slag bij KIYO waar ze haar schouders zet onder de uitbouw van een nieuw fondsenwervings- en communicatiedepartement. De branding van KIYO en vertaling van inhoudelijke projecten naar het groot publiek staan hierbij centraal.

Charlotte Vroemans

Financieel Manager

Charlotte werkt sinds 2019 bij KIYO als financieel manager, na te hebben gewerkt voor het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift rond thema’s als ontwikkeling, employability en klimaaturgentie. Charlotte behaalde een masterdiploma in Toegepaste Economie en Wetenschappen (Handelsingenieur) aan de Universiteit van Antwerpen met een specialisatie in Finance en Management & International Business. Ze is ervan overtuigd dat een duidelijk, transparant en ongecompliceerd financieel beheer van KIYO de organisatie en haar partners zal versterken en kan bijdragen aan de empowerment van meer kinderen en jongeren om ons heen.

Yousra Ben Alita

Accountant en HR medewerker

Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende sectoren en als laatste bij de dienst mobiliteit van Brussel, koos Yousra ervoor om zich in te zetten voor een organisatie als KIYO, die kinderen centraal stelt in al haar acties. Yousra is van alle markten thuis en is een onmisbare schakel in het bijstaan van het KIYO-team op vlak van HR, admin en boekhouding.

Jan Daniëls

Programmafacilitator Brazilië

Nadat hij actief was bij Broederlijk Delen, is Jan sinds 2003 programmafacilitator in Brazilië. Bij de uitbouw van het Brazilië-programma van KIYO benut hij zijn lange termijn expertise om de verdediging en integratie van kinderrechten verder te verbeteren. Jan werkt intensief samen met Braziliaanse partnerorganisaties die met innovatieve projecten kinderen en jongeren versterken in het aanpakken van hun uitdagingen.

Céline Baes

Programmafacilitator DR Congo en Burundi

Céline startte haar carrière als Junior Experte voor Enabel in Burundi en vervolgens werkte ze voor Avocats Sans Frontières in DR Congo. Voor KIYO zet ze zich al sinds 2014 in als programmafacilitator in DR Congo & Burundi. Céline is erin geslaagd om het KIYO-programma in het Grote Merengebied op de kaart te zetten en verschillende nieuwe partnerschappen aan te gaan.

Roger Camps

Programmafacilitator Filipijnen

Na een carrière van zes jaar als industrieel ingenieur in België en na verschillende bezoeken aan de Filipijnen, ging Roger aan de slag in de ngo-sector in de Filipijnen. Jarenlang waren voedselzekerheid en aangepaste technologie zijn werkterrein en streefde hij mee naar een beter leven voor de Filipijnse bevolking. Sinds 2014 faciliteert hij het KIYO-programma in de Filipijnen, waarbij de focus ligt op het realiseren van de rechten van kinderen.

Fanny Polet

Coördinatrice van het gezamenlijke programma met Viva Salud en Solidagro

Nadat Fanny 10 jaar heeft gewerkt als partnermanager bij ngo Viva Salud, coördineert zij sinds mei 2017 het gezamenlijke programma dat ons verbindt met Viva Salud en Solidagro. Zij faciliteert de samenwerking tussen de drie organisaties en biedt verschillende synergiemogelijkheden voor een nog grotere harmonisatie tussen de drie organisaties.

Marieke Debusschere

Assistente Programmacoördinatie

Marieke vervoegde het gezamenlijk programma tussen KIYO, Viva Salud en Solidagro in 2018 als assistente programmacoördinatie. Ze staat Fanny bij in haar taken als programmacoördinatrice tijdens het jaar van de mid-term evaluatie. Hiervoor werkte ze onder andere voor het Rode Kruis en als Junior Experte voor Enabel in Oeganda.