Nieuws

Burundi 2015 - verkiezingen, een democratische uitdaging

Gepost op

Vandaag wordt er in het nieuws veel gesproken over Burundi. Het verkiezingsproces is begonnen. Het zijn de derde democratische verkiezingen sinds het einde van de burgeroorlog en de Arusha-akkoorden, ondertekend op 28 augustus 2000. Burundi is één van de armste landen in de wereld. Het staat momenteel op de 185e plaats van de 187 in de ranking van de Human Development Index (PNUD2011), en de uitdagingen zijn talrijk.

...

KInderrechten in Brazilië: nog een lange weg te gaan...

Gepost op

Onze Braziliaanse collega's van CEDECA haalden op 2 februari 2015 het nationale nieuws in Brazilië door hun deelname aan de VN-Kinderrechtencommissie in Genève.

Samen met jeugdambassadeur Douglas Pessoa overhandigde CEDECA het alternatief NGO-rapport over de situatie van de kinderrechten in Brazilië aan de VN. Het VN-comité voor de Rechten van het Kind zal dit alternatief rapport vergelijken met het officiële verslag dat de Braziliaanse regering vorige maand binnenbracht en hieruit conclusies opmaken.

...

Vrijwilliger Sociale Media en Website voor project ‘No Rights no Glory’

Gepost op

KIYO is op zoek naar een vrijwilliger voor het opvolgen van de website en de facebookpagina van het educatief project 'No Rights, No Glory'.

No Rights, No Glory

Het ‘No rights, no glory’-project loopt 3 jaar en richt zich in de eerste plaats op jongeren tussen 16 en 23 jaar. Tijdens het huidige eerste jaar verzamelden we getuigenissen bij 10 jongerengroepen in Vlaanderen en 5 groepen in het zuiden. In een kort filmpje vertellen de groepen wat sport voor hen betekent, wat ze van grote sportevenementen vinden, hoe ze naar Brazilië kijken,… .

...

Fotoalbums

>> alle fotoalbums bekijken


Nieuwsbrief