Nieuws

Vacature vrijwilliger/stagiair(e) communicatie

Gepost op

KIYO is op zoek naar een vrijwilliger/stagiair(e) communicatie voor op haar hoofdkantoor in Brussel. KIYO is een NGO voor kinderrechten actief in het Zuiden en in België. KIYO staat voor 'Kids & Youth'. Àlle kids en youth. KIYO droomt immers van een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen genieten, zichzelf ten volle kunnen ontplooien en de kans krijgen hun toekomst in eigen handen te nemen.

...

Burundi 2015 - verkiezingen, een democratische uitdaging

Gepost op

Vandaag wordt er in het nieuws veel gesproken over Burundi. Het verkiezingsproces is begonnen. Het zijn de derde democratische verkiezingen sinds het einde van de burgeroorlog en de Arusha-akkoorden, ondertekend op 28 augustus 2000. Burundi is één van de armste landen in de wereld. Het staat momenteel op de 185e plaats van de 187 in de ranking van de Human Development Index (PNUD2011), en de uitdagingen zijn talrijk.

...

KInderrechten in Brazilië: nog een lange weg te gaan...

Gepost op

Onze Braziliaanse collega's van CEDECA haalden op 2 februari 2015 het nationale nieuws in Brazilië door hun deelname aan de VN-Kinderrechtencommissie in Genève.

Samen met jeugdambassadeur Douglas Pessoa overhandigde CEDECA het alternatief NGO-rapport over de situatie van de kinderrechten in Brazilië aan de VN. Het VN-comité voor de Rechten van het Kind zal dit alternatief rapport vergelijken met het officiële verslag dat de Braziliaanse regering vorige maand binnenbracht en hieruit conclusies opmaken.

...

Fotoalbums

>> alle fotoalbums bekijken


Nieuwsbrief